Tècniques per treure’s llet

Una entrada de publicada el

Esteu preparades per munyir-vos?

Hi ha moltes raons per extreure’s la llet dels pits: per accelerar la pujada de la llet els primers dies, per reduir el dolor de la ingurgitació, per alimentar el teu nadó prematur, per suplementar, perquè algú pugui donar la teva llet al nadó mentre treballes o estàs fent un te amb les amigues o fent esport, perquè tens una obstrucció o una mastitis, perquè vols donar-la a un banc de llet,….

Jo ho he hagut de fer amb les meves dues lactàncies: a la primera, perquè començava a treballar i el miniu encara no tenia 6 mesos i volia fer lactància exclusiva,… però no es va prendre mai els biberons!! I a la segona perquè vaig tenir moltes obstruccions als conductes.

En el primer cas vaig fer servir un tirallets doble i elèctric. Cada vespre em treia la llet per l’endemà. Anava rapidíssima! Això sí, però us recomano només les marques AMEDA (Lactaline) o MEDELA Freestyle o el Swing maxi. Conec altres mares que han provextraccio_lletat altres marques però els han fet mal als mugrons.

En el segon cas, ho feia a mà, sota la dutxa ben calenta. I la veritat és que des que vaig descobrir com munyir-me a mà, amb la tècnica Marmet, estic encantada, perquè si un dia estic separada del meu miniu moltes hores i tinc els pits que m’exploten, sempre ho puc fer en qualsevol lloc (vigilant de no fer un mullader, és clar!), encara que no tingui el tirallets.

Amb aquests vídeos en podeu aprendre fàcilment:

Vídeo de la Universitat d’Stanford, molt rigorós i clar, de la Dra. Jane Morton.

Un altre vídeo molt il·lustratiu:

Un vídeo d’un grup d’assessores de lactància, en castellà:

 

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!