Els contes i l’educació emocional

Una entrada de publicada el

Al Martí li van regalar un conte pels seus 4 anys que em té meravellada. Es titula el Monstre de Colors: xulíssim!!!

És un conte que descriu molt bé, a través dels colors i les imatges, les emocions del monstre protagonista. Per ajudar als minius a posar nom a tot el que els passa per dintre.

I vés per on que, reflexionant sobre l’educació emocional , m’he adonat que quan em plantejo com vull que sigui la vida dels meus minius, la resposta sempre és: feliç. I crec que els ingredients perquè tinguin una vida feliç no són ni la feina, ni la fama, ni els diners, ni tan sols la salut, sinó que són ingredients interns, que només poden trobar dins seu. Ingredients com: l’autoestima, l’autoconeixement, la perseverança, l’entusiasme, la motivació, l’empatia, l’adaptabilitat, la flexibilitat, la confiança, ….Ingredients que es desenvolupen al llarg de tota la vida, i es poden potenciar amb un bon recolzament de l’educació emocional, des de casa i des de l’escola.

M’és igual si els meus minius resulten grans matemàtics, filòsofs o pianistes. El que vull és que al llarg del camí que és la vida, siguin molt i molt feliços; ells i els que els envolten. Per això m’agrada explicar-los contes que parlen de sentiments, que els ajuden a entendre i a gestionar el garbuix d’emocions diverses que els omplen cada dia.

Aquí teniu alguns recursos per emocionar-vos amb els vostres minius:

 

 

 

 

2 comentaris a “Els contes i l’educació emocional

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!