La màgia dels mandales

Una entrada de publicada el

Els mandales han entrat a casa i estic fascinada!
El meu miniu gran, de quasi 4 anys, també ha quedat embruixat per la màgia dels mandales i es passa el dia pintant-ne i pintant-ne.

I què tenen els mandales que són tan encisadors?

EL terme sànscrit Mandala significa centre, cercle, anell màgic. És un dibuix concèntric inspirat en la natura. La seva importància queda reflectida en totes les religions i cultures del planeta, però sobretot a la cultura tibetana, budista, tantrista i hinduista, que consideren els mandales com mitjans poderosos per a la meditació i l’autoconsciència.

Estic tan fascinada que m’he dedicat a buscar informació sobre els mandales. I buscant buscant he descobert que els nens són molt sensibles als beneficis dels mandales.

Els mandales:mandala_nature_2

  • milloren les capacitats cognitives
  • estimulen la psicomotricitat fina
  • milloren les habilitats per solucionar problemes
  • incrementen la creativitat, concentració i autoestima
  • els ajuden a la relaxació

Estem acostumats a veure mandales impresos en un paper per poder-los pintar, però es poden fer mandales de moltes maneres. Ancestralment al Tíbet es feien amb sorra de colors. També els podem fer amb guixos, pintant a terra, o amb materials de la natura (dibuixos a la sorra, o fent servir branques, fulles, pedres, pinyes, per exemple), en una sessió de Land Art. La qüestió és despertar la creativitat!

I he trobat un vídeo d’una mestra de primària que treballa els mandales a classe, amb música de relaxació de fons, i que està convençuda dels seus beneficis en els infants. No us el perdeu!

I aquí teniu altres recursos que us aniran molt bé per endinsar-vos en el món dels mandales:

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!