Qüestió d’educació

Una entrada de publicada el

Per si algú encara no l’ha vist, us penjo el documental del passat 3 de febrer a Salvados: Cuestión de educación.

És un documental molt interessant sobre l’educació a Espanya. Concretament, sobre els problemes de l’educació a Espanya, d’on provenen aquests problemes i si la reforma educativa que s’està debatent actualment ajudarà a canviar les coses. Aquest documental ens apropa a Finlàndia, un dels països del món amb més bona reputació pel que fa a l’educació. Però,… és només una qüestió d’educació? O és sobretot que els valors i la societat són diferents?

Jo he viscut a Finlàndia i us asseguro que s’hi respira un ambient molt diferent que aquí. Sorprenen els transports públics sense barreres per entrar, les escoles amb els patis oberts al carrer, els nens al carrer jugant tots sols, les universitats plenes de pares i mares joves, amb els seus nadons dins l’aula o els nens més grans dibuixant al seu costat mentre estudien a la biblioteca, baixes maternals i paternals de molts mesos i fins i tot anys,…

Quantes coses haurien de canviar per millorar aquests aspectes de justícia, respecte, honestedat i sobretot, acollida dels minius i aposta per la seva educació.

Bé, mireu-vos el vídeo i reflexionem tots plegats. Això ja serà un bon principi.

Enllaç d’origen del documental: http://www.lasexta.com/videos/salvados/2013-febrero-3-2013020300007.html

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!