Els drets dels infants

Una entrada de publicada el

Ahir va ser el Dia Internacional dels Drets dels Infants. Un gran dia per celebrar i per reflexionar.
En dies com avui, acostumem a pensar en els drets fonamentals, com el dret a la vida, a la salut, l’educació, l’habitatge, la Pau, la igualtat, a la bona alimentació, a la protecció, al coneixement,…

Avui, des de Miniueca, vull fer una crida als drets menys evidents: el dret a un naixement tranquil i feliç, dret a una criança amorosa i respectuosa amb les seves necessitats, dret a l’amor, al respecte, al vincle, a l’escolta, a opinar, a decidir, a equivocar-se, a queixar-se, a plorar, a jugar, a la creativitat, a expressar-se, a embrutar-se, a créixer, a la companyia, a la família, a la llibertat, al temps lliure, a la natura, a l’avorriment, al descans, a la tranquil·litat, a la lentitud, a la intimitat, a l’alegria, a viure sense crits, amenaces, bronques i presses tot el dia.

Dret a la felicitat!

Quan pensem en els drets dels infants, no només cal pensar en els que viuen al carrer, o no tenen res per menjar, o han de treballar, o estan malalts, o estan enmig d’una guerra,…, sinó que hem de començar plantejant-nos els drets dels minius que tenim a casa. Quins són? Els respectem? Vetllem perquè coneguin, entenguin i facin respectar els seus drets?

En aquesta setmana de reflexió conjunta,… reflexionem també per als nostres minius!

Resum de la Declaració Universal de Drets de l’Infant

Declaració Universal dels Drets de l’Infant de 1959

Sobre els Drets de l’Infant

Xarxa dels Drets dels Infants

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!