La Reflexologia Podal Infantil

Una entrada de publicada el

Als meus minius els hi encanta que els hi toqui els peus. S’estiren i aixequen els peus, demanant un massatge. Però no un massatge qualsevol, demanen un massatge conte!

I jo aprofito el moment per explicar un conte de formigues i cucs que fan forats a la terra, tot treballant amb els meus polzes les zones reflexes dels seus peuets minúsculs.

Vaig començar a fer reflexologia podal al meu primer fill quan tenia sis mesos. Ara té tres anys i mig i encara li encanta! Fins i tot m’ajuda amb les seves manetes quan li faig al miniu petitó de casa.

La Reflexologia Podal Infantil (RPI) és això, doncs; fer un massatge a les zones reflexes dels peus dels minius. Un massatge ple d’amor, respecte, suavitat i amb el coneixement dels punts que estem treballant; zones reflexes dels òrgans i glàndules perquè s’equilibrin i estiguin en harmonia.

Hi ha qui fa reflexologia als seus fills només pel relax i l’estoneta de contacte i vincle. Hi ha qui ho enfoca més amb finalitats terapèutiques.

Perquè és una tècnica que pot aportar molts beneficis als minius: relaxar, alleujar l’ansietat, atenuar els còlics, alleujar els dolors aguts, ajudar el cos a combatre una malaltia, afavorir el son….

De fet, sembla que els infants són molt més sensibles que els adults i el seu cos respon molt més ràpid a la reflexologia.

És una tècnica força senzilla d’aprendre. Jo ho vaig fer de manera autodidacta, amb el llibre-DVD de l’Associación Española de Reflexología Podal Infantil, de l’Ángeles Hinojosa. Ella ha creat un mètode per ensenyar als pares i mares d’una manera senzilla i eficaç, com fer reflexologia als seus minius. I a través del seu llegat, hi ha moltes persones formades per fer cursos a mares i pares amb els seus nadons.

Aquí us deixo amb algunes pàgines interessants sobre el tema:

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!