Ioga en família

Una entrada de publicada el

Fa uns dies vaig fer la meva primera sessió de ioga en família i em va semblar espectacular.

Hi vam anar els quatre: els dos minius, el papa i jo. Amb el petitó d’un any sabíem que no seria fàcil, però valia la pena intentar-ho.  I la veritat és que l’activitat ens va sorprendre i ens va encantar. Els nens estaven radiants, feliços, alegres i súper participatius i atents. Nosaltres relaxats i contents de participar en una activitat tan bonica amb altres famílies.

Hi va haver de tot: silenci, música, rialles, jocs, històries, acrobàcies, dansa, animals, rotllanes, abraçades, croquetes,…. això sí, prohibits els crits i els cops.

El ioga en família (o yoga, segons els puristes), s’ha anat posant de moda els últims anys. És una activitat divertida i beneficiosa per a tota la família.

Beneficiosa?
Segons la meva mestra de yoga, els beneficis per als minius  i les famílies són:

  • Ofereix als minius la possibilitat de connectar amb la seva naturalesa.
  • Els ajuda en el seu desenvolupament muscular, els hàbits posturals, la força i l’equilibri (físics, mentals i emocionals).
  • Els dóna eines per a relacionar-se, el grup és sempre el context de la pràctica. Aprenen a conviure més enllà de la seva individualitat.
  • Els ajuda a la concentració, memòria i relaxació.
  • S’enforteixen el lligam, la confiança, la serenor i l’equilibri entre tots els membres de la família.
  • L’actitut dels minius s’harmonitza, aprenen a respirar plenament, guanyen autoestima i salut, i en general són més feliços.

Si es practica el yoga en família amb regularitat o els minius van a sessions de yoga per a infants, aviat es notarà que el fruit del yoga irradia en les seves accions. Amb el yoga, aprenen recursos per a desenvolupar-se en societat sense perdre la seva essència. El yoga conjuga els elements necessaris perquè evolucionem des de la nostra integritat.

I si ja sou expertes yoguis però mai se us ha acudit iniciar els vostres fills en el tema, aquí teniu un JOC DE IOGA molt ben fet, clar i didàctic per fer amb els minius. Ja veureu que divertit!

Aquí teniu algunes adreces de llocs on fan yoga en família o per nens:

Si encara us pica la curiositat: el llibre Yoga Para niños de Ramiro A. Calle, està molt bé.

I per acabar…. sabíeu que del 12 al 26 d’agost se celebra el Festival de Yoga a Olot? Allà hi podreu trobar moltes activitats yoguístiques per a nens i famílies.

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!