I el sexe després del part? (I)

Una entrada de publicada el

La sexualitat després de ser mares pateix una transformació profunda i inevitable.

Aquest tema tabú es mereix una entrada múltiple que aniré publicant al llarg d’aquesta setmana.

Aquí tenim els dos primers capítols:

CAPÍTOL 1: El vincle amb el nadó

Quan tenim un nadó, d’una manera natural, ens vinculem amb ell o ella partir de la nostra sexualitat; a través del canal vaginal mentre parim i després a través de la lactància, quan el nadó succiona. Però això no ens ha de fer por. Forma part de la sexualitat femenina, de la nostra sensibilitat, de la nostra essència. Aportem aliment, confort, caliu i amor al nostre miniu, i ell ens aporta el mateix a nosaltres. Ens enamorem, ens comuniquem a través del part, la lactància, el tacte, les carícies, els petons, els massatges. Estem tot el dia fusionats pell amb pell.

Hi ha qui diu que és per aquesta gran fusió amb el nadó, que ja estem saciades de tacte i carícies i no en necessitem més. Però hi ha raons més científiques per a la manca de desig sexual durant la lactància.

CAPÍTOL 2: el desig, les hormones i el sòl pelvià

A més a més d’aquesta fusió amb el nadó, generalment, durant el postpart i la lactància experimentem un descens en picat del desig sexual. Com s’explica molt bé al bloc Som la llet, La líbido es pot veure afectada pels alts nivells de prolactina que circulen per la nostra sang. A més a més, aquesta hormona, reina de la lactància, fa que també tinguem la vagina poc lubricada, cosa que dificulta encara més les relacions plaents. I per si no en tinguéssim prou, la oxitocina, la que ens ajuda a enamorar-nos tan del nostre miniu, l’hormona de l’amor, fa que estiguem tan alerta que no puguem gaudir de res. Tenim les antenes posades i quan trobem un momentet per estar per la parella, l’interrompem de seguida per veure si respira, o perquè ens sembla que plora, o que està incòmode, o que,…

I per si el tema hormonal no era suficient per sabotejar la líbido, s’hi afegeix la debilitat de la musculatura del sòl pelvià després de l’embaràs i el part. Aquesta debilitat ens podria provocar dolor, o disminuir la sensibilitat de tota la zona. A més, aquesta debilitat ens podria causar pèrdues d’orina. Hauríem de fer una bona reeducació d’aquesta musculatura abans de pensar en tenir relacions.

No et perdis els propers capítols!!! (cap3: el desig de l’altre, cap4: el dolor i la por).

Un comentari a “I el sexe després del part? (I)

  1. Pingback: Miniueca » I el sexe després del part? (II)

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!