Alimentació ecològica per als nostres fills

Una entrada de publicada el

Abans de ser mare no em preocupava gaire què cuinava ni de què em nodria. Però quan em vaig quedar embarassada per primera vegada se’m van disparar totes les alarmes! El meu cos em demanava prudència, coneixement i molts aliments naturals.

Se’n parla moltíssim de l’alimentació de l’embarassada, de la lactant, de l’alimentació complementària, de les dietes equilibrades per a infants petits i grans (a la biblioteca trobareu: La alimentación de nuestros hijos i Més enllà dels macarrons, que parlen del tema). Però encara no he trobat mai cap pediatra que alerti sobre els químics, metalls pesants, antibiòtics o additius que s’amaguen en els aliments.

La setmana passada vam tenir la sort de poder veure Què mengem?, un documental a TV3 sobre els tòxics amagats en l’alimentació. Els científics alerten de què l’acumulació de certes substàncies en el cos pot tenir efectes molt nocius i provocar malalties greus. Així que, per què no evitar l’acumulació prematura i començar la vida dels nostres minius amb la mínima càrrega tòxica a les venes?

Tenim l’oportunitat d’iniciar el procés alimentari amb els nostres fills, de controlar la procedència del que mengen, i d’educar-los perquè de grans tinguin una alimentació sana, equilibrada a nivell nutricional, i lliure de tòxics.

Els productes ecològics tenen la mínima càrrega tòxica possible. Així que, actualment, ja ha quedat clar que les persones que decidim consumir productes ecològics no ho fem només per convicció naturalista, o per seguir els consells del Capità Enciam, sinó que a més a més, o sobretot, per una qüestió de salut. Potser la qüestió de salut més important de totes.

I com diuen en el documental, encara que sigui una mica més car, que no sempre, més val gastar-s’ho amb l’alimentació i prevenir malalties que no pas pagar-ho més tard a un preu molt més alt.

Us deixo alguns enllaços on es poden comprar productes ecològics:

Directament dels productors, com per exemple a:

Des de plataformes de distribuïdors com:

A partir de grups o cooperatives de consumidors:

 

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!