Farem Land Art aquesta primavera?

Una entrada de publicada el

Ara que ve la primavera i ja tenim tots moltes ganes de sortir a passejar i passar moltes estones a l’aire lliure, us vull parlar del Land Art.

La natura i l’art, quin binomi perfecte!

Fa anys que vaig descobrir aquest corrent artístic amb una pel·lícula (Rivers and Tides) de Andy Goldsworthy. Vaig al·lucinar tant que vaig pagar l’entrada al cinema tres vegades per poder-la tornar a veure.

Els artistes que fan Land Art creen escultures i dibuixos a la natura i amb la natura. És un art efímer, perquè pot desaparèixer amb el vent, l’erosió, la pluja, les marees,… així que més val fer una bona foto en el moment oportú!

Doncs resulta que dos artistes anglesos de Land Art van descobrir que era una tècnica artística molt adient per als infants, i van crear un espai web super interessant: Land Art For Kids. Des del web, on expliquen detalladament com dur a terme activitats de Land Art amb minius, podem accedir a un blog on van penjant fotos i explicant processos. A més a més, han creat un grup de Flickr on tothom que fa Land Art amb nens pot compartir les imatges de les obres creades.

Nosaltres ja hem començat a fer algunes sortides Land Art amb el nostre miniu, i gaudim tots moltíssim. Primer triem un bon lloc, per exemple, una clariana de bosc. Explorem el territori, recol·lectem material (fulles de colors, branquetes, pedres, fruits,…),  i ens concentrem en la creació. És espectacular veure com podem passar hores en aquella clariana gaudint de la natura, observant-la, aprenent i creant! No voldríem que s’acabessin mai moments tan màgics.

Per si teniu més curiositat:
Activitat Land Art en una escola de Catalunya Nord
Entrevista amb el creador de Land Art For Kids
Llibres de Land Art For Kids
Article sobre Land Art al web Enseñ-ArteWebs d’alguns artistes de Land Art:
Karen Raccah
Jim Denevan
Jean-Yves Piffard
Richard Shilling’s

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!