Ombres xineses

Una entrada de publicada el

Heu provat mai d’explicar històries fent ombres xineses als vostres minius? És divertidíssim!

Jo vaig començar un dia quasi per casualitat, posant a dormir el meu fill gran de dos anys. S’havia quedat una llumeta petita encesa, i al passar la mà pel davant em va preguntar que què era la ombra. Aleshores vaig intentar fer un gos. Després un cargol, un gall,… i vaig inventar-me una petita historieta que li va encantar. Uns mesos més tard, ja intenta fer ell les formes amb les mans i déu n’hi do com se’n surt de bé!

Així que vaig investigar una mica sobre el tema i vaig veure que hi ha un munt de recursos disponibles a la xarxa per aprendre a fer moltes formes diferents amb les mans i crear tantes històries com ens ho permeti la nostra imaginació. També hi ha la opció de fer els formes amb una cartolina, enganxar-les en un bastonet, i fer-les moure davant del llum. I si ho fem així, les possibilitats són tantes com formes puguem crear amb les nostres tisores.

Per aprendre a fer les formes amb les mans, us recomano especialment aquest vídeo (How to make shadow puppets) i aquestes il·lustracions (Sombras chinas), molt didàctics.

En el mar de recursos en anglès que he trobat a la xarxa, us en destaco 3 més que m’han semblat molt útils:

I finalment, us recomano alguns vídeos espectaculars de teatre d’ombres:

vídeo 1
vídeo 2

vídeo 3

Un comentari a “Ombres xineses

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!