Educar en verd

Una entrada de publicada el

Avui us vull recomanar el llibre titulat “Educar en verd. Idees per apropar els nens i les nenes a la natura“, que ha publicat fa pocs mesos l’Editorial Graó.

Com a naturalista de mena que sóc, i ecòloga de formació, crec que és un gran llibre per tenir sempre a la vora i consultar sovint. Un llibre per aconseguir que els nostres minius descobreixin i gaudeixin de la natura amb plenitud.

L’autora planteja el conflicte que té la nostra cultura amb la natura, la manca de contacte amb la terra, les plantes i els animals. Ens explica que els infants necessiten verd, verd, i més verd per al seu desenvolupament físic, emocional i intel·lectual. Ens parla de com els nens es relacionen amb la natura espontàniament si se’ls dóna l’oportunitat. Ens parla del joc a la natura i de les joguines naturals.

Però el que més m’agrada i m’interessa d’aquest llibre no és tan sols l’anàlisi que fa de la “desnaturalització” de la nostra cultura i les seves conseqüències en els nostres fills i filles, sinó totes les activitats, recursos i idees que proposa per a solucionar-ho. És un llibre de solucions, un llibre escrit en positiu i amb optimisme.

M’encanten les activitats que proposa per apropar-nos a la natura. Proveu-les i ja veureu quina aventura!

2 comentaris a “Educar en verd

  1. hola Núria, només cal mirar ls nostres fills quan estan en contacte amb la natura, quan no hi res més que estorbi, res que interfereixi en la seva fusió,… acaben fluint amb la vida, conectats amb la seva esència més pura. Petonets entre marietes d tots colors.

    • Tens raó, Sandra; allà on hi hagi unes quantes marietes, que s’apartin les joguines! I què millor que veure’ls jugar amb fang, sorra i fulles de tardor? La natura té possibilitats inesgotables!

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!