La capsa dels dies de pluja

Una entrada de publicada el

Per fi han començat les pluges de tardor. M’agraden els dies de tardor que t’obliguen a quedar-te a casa amb una tassa calenta entre les mans mirant el degoteig per la finestra. Són dies per relaxar-se, per pensar, per estar amb un mateix.

Però quan tenim fills i plou, sovint ens fa por no tenir prou recursos per fer-los passar una bona estona. I és que era tan fàcil a l’estiu: platja, piscina, riu, parc, passeig,….

Fa un any vaig escriure un article sobre què fer els dies de pluja amb els nadons, però estava principalment centrat en activitats fora de casa: biblioteques, ludoteques, piscines cobertes,…

Avui us faig una proposta més casolana i per a minius que ja caminen: la capsa dels dies de pluja. Vaig trobar aquesta idea en el blog Tarkus Kids, i em va captivar des del primer moment. Es tracta de preparar amb els minius una capsa de cartró ben decorada i plena d’activitats i materials per als dies de pluja. L’activitat de preparar i decorar la capsa en sí, ja és molt enriquidora i entretinguda, i si després l’amaguem bé i aconseguim que se’n oblidin, el dia que plogui serà una gran sorpresa.

D’aquesta manera podem convertir un dia de pluja potencialment avorrit en un dia ple de sorpreses i il·lusió.

A la capsa hi podríem posar objectes com (els seleccionarem bé en funció de l’edat i els interessos dels minius o miniues):

 • un paraigües, impermeable i botes d’aigua per sortir a saltar als bassals.
 • un cistell, una lupa i un conte de cargols per sortir a buscar-ne, conèixer-los i observar-los.
 • una pel·lícula xula.
 • un CD de música que els hi agradi molt per poder ballar tots junts a la sala de casa.
 • una recepta per fer un pastís o magdalenes.
 • una llibreta i colors.
 • alguna titella i una tela per muntar un teatre.
 • un conte que no llegeixin sovint però que els hi agradi molt.
 • un puzle.
 • un instrument com una flauta, un piano, una harmònica, o un tambor per muntar una orquestra familiar.
 • material modelable tipus cera, plastilina o fang.
 • una llibreta-diari dels dies de pluja (que escriurem nosaltres però que ells poden decorar, enganxar els dibuixos que han fet, aportar idees,…).
 • un llibre i papers de colors per fer papiroflèxia (amb nens més grans).

La idea és que el contingut de la capsa vagi canviant si és una època en què plou molt sovint, i així cada vegada serà una sorpresa.

Crec que hi ha tantes possibilitats que al final no voldran que s’acabin les pluges!

Espero que us agradi la idea i que us animeu a proposar a la secció de comentaris d’altres tresors per afegir a la capsa.

Bona pluja!

3 comentaris a “La capsa dels dies de pluja

 1. Molt bona idea!!!! I aporto una idea per la capsa de la pluja. Ens la va proposar una educadora per a nens de 2-3 anys i també és una capsa; la capsa de les sorpreses. Es tracta d’omplir una capsa amb diferents compartiments, idealment una capsa de bombons (però també pot servir una ouera), de petits objectes; un aglà, un cigró, una atmetlla, un botó, una floreta… un per compartiment, tot d’objectes petits, interessants, curiosos… i deixar que experimentin amb ells, els ajuntin, els separin, els possin en fila… no us podeu imaginar el que pot donar de sí!!! sobretot si només es treu de tant en tant… els dies de pluja???

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!