La bossa de l’hospital

Una entrada de publicada el

Si heu preparat un part a casa, no caldrà que feu cap bossa especial. Però en el cas que aneu a parir a l’hospital, diuen que és recomanable tenir la bossa preparada a partir del 7è mes, per si la cosa es precipita.

I què hi posem, a la famosa “canastilla“?
Quan som mares primerenques ens entra el pànic!!! Però no n’hi ha per tant, de fet, els nadons quan surten, només necessiten el contacte pell amb pell i la teta.

Però per anar més tranquil·les i tenir alguns accessoris útils a mà, aquí teniu algunes idees:

  • Pel miniu: La muda de cada dia (5 dies per si la cosa acaba en cesària) ficada en una bossa transparent de congelats i la bossa rotulada amb permanent « primer dia », o « segon dia ». I a cada bossa hi poseu: 1 body i 1 pijama (a mi m’agrada més d’una sola peça perquè així el melic queda més protegit). A la bossa del primer dia també hi havia el barret perquè no perdin calor pel cap i la camisa de batista perquè no se’ls hi enganxi el body a la pell. A més a més vam portar 1 tovallola i 1 « arrullo », i les coses de necesser: sabó delicat (ara crec que no cal rentar-los amb sabó, però si el voleu portar, busqueu-ne un el més natural possible) i un raspall suau (que en la majoria de casos no cal perquè no tenen cabell). Si a l’hospital us diuen que porteu colònia, atenció! és una barbaritat! És ben sabut que les olors fortes interfereixen en l’establiment del vincle maternofilial i en la lactància, o sigui que res de colònia, ni tu ni el petit. Hi ha hospitals que els empastifen de colònia sense que tu ho demanis, en aquest cas, posa’t dura. En el nostre cas els bolquers i les tovalloletes els posava la clínica, però informeu-vos perquè hi ha llocs on els has de portar tu. Ah, molt important! La caca dels primers dies de vida es diu meconi i és com una mena de quitrà de color negre molt enganxosa que costa molt de netejar. Amb tovalloletes és una tasca desesperant, però si proveu de treure’l amb una esponja i aigua calenta, ja veureu quina diferència! Us ho recomano. També us caldrà un fulard portanadons, motxilleta o cotxet (és la opció que menys m’inspira) per quan torneu cap a casa.
  • Per la mare: 4 camises de dormir obertes per donar el pit (encara que sigui hivern, porta-les de màniga curta que a les habitacions fa molta calor), 2 sostens de lactància (2 talles + que abans de l’embaràs, més o menys), 4 calces que es llencen (millor les de malla, que són més elàstiques), compreses postpart de cotó (no porteu compreses normals!), desodorant sense olor, bata i sabatilles, assecador del cabell (imprescindible per eixugar la ferida! – si és que t’han fet episiotomia o t’has desgarrat-). També és útil portar crema de cacau (pels llavis, que es queden molt secs i esquerdats després del part),  crema de lanolina (per exemple Purelan) pels mugrons, discos protectors d’alletament (en venen a totes les farmàcies d’impermeables i sinó de cotó), i potser un tirallets per si la llet triga molt a pujar.
  • Pel pare: si es queda a dormir tots els dies, recordeu de portar roba! A més a més, tingueu preparats 20€ a la bossa de l’hospital per poder pagar el taxi, si és el cas, perquè haver d’anar a treure diners en aquell moment no és una bona idea. I no oblideu la càmera de fotos i la documentació.
  • Documentació: DNI, llibre de família (si esteu casats o ja teniu un primer fill), carpeta d’embaràs i fitxa ginecològica, analítiques de l’últim trimestre, targeta sanitària o de la mútua (en cas de ser una clínica privada).
  • Pla de part: tot i que el podeu entregar a la vostra ginecòloga o llevadora abans de parir (si és que ja sabeu qui us atendrà al part) també el podeu portar en el moment d’anar a parir i que el pare s’encarregui d’entregar-lo a l’equip que us atendrà.

I aquí teniu alguns recursos de puericultura i lactància per als primers dies i setmanes de vida:

El vérnix i el cuidado de la piel del recién nacido (Crianza natural)

Lactancia, un buen comienzo (Crianza natural)

Atenció al nadó i la lactància (GenCat)

Consells per tenir cura del nounat (Clínica del Remei – Barcelona)

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!