Accessoris per fer el niu

Una entrada de publicada el

Com que estic fent el niu pel meu nou miniu, vull compartir amb vosaltres algunes idees que us poden ser útils per respondre a les insistents àvies, mares, sogres, tietes i amigues quan us demanen “Què us puc regalar?”. Perquè per sort o per desgràcia, vivim en una societat de consum i quan arriba un naixement sovint pensem en comprar (penseu en la opció dels articles de segona mà), tot i que segons el meu parer, un nadó recent nascut necessita ben poques coses, a part de la teta, els braços i l’amor de la seva mare i el seu pare.

Aquí van les idees:

 • Coixí de lactància: Molt important per les nits dels últims mesos d’embaràs!! No sé perquè a ningú se li ha acudit dir-li « coixí d’embaràs ». N’hi ha de molts tipus, però per fer aquesta funció durant l’embaràs el que va bé és un que és llarg com un metre i mig i tovet. Te’l fiques al llit i l’abraces amb cames i braços, ja veuràs quina comoditat!!
 • Motxilleta o fulard portanadons: Per a mi és un dels “accessoris” essencials. És imprescindible si et planteges que el més important pel teu fill/a els primers mesos de vida és el contacte humà. A més, portar-los penjant té molts avantatges. En trobaràs a moltes botigues i de molt variats. A mi el que m’ha anat millor és el fulard elàstic els primers mesos i la motxilla Manduca quan ha anat creixent.
 • Tirallets: Crec que sempre és útil tenir-ne un de preparat fins i tot abans del part. Perquè pot ajudar en l’estimulació de la pujada de la llet o en solucionar problemes diversos que puguin sorgir al llarg de la lactància. També va molt bé quan comences a treballar o hi ha situacions en què has de deixar el miniu amb algú i només pren llet teva. Però atenció! Ens hem d’informar molt bé perquè n’hi ha que ens poden fer mal i millor evitar-los. Per a mi els millors són els elèctrics de “Medela”o “Ameda”.
 • Bolquers: Molta gent demana bolquers com a regal. Crec que és una bona opció perquè són molts diners. Si us plantegeu fer servir bolquers de tela és fantàstic perquè en principi ja no n’haureu de comprar mai més i només us haureu de gastar els diners de les rentadores.
 • On dormirà? Si encara no us heu decidit a fer “llit familiar” (pel que no us cal cap “accessori”), podeu buscar un llitet “sidecar” que s’acobli al vostre llit, o la opció més clàssica que és el llit quadrat anomenat “moisès”. Sempre el podeu tenir instal·lat a la sala perquè el miniu estigui aprop vostre encara que dormi.
 • Hamaqueta amb joguines que pengen: Per fer-la servir només en moments puntuals, quan no pots tenir-lo en braços. A nosaltres ens va anar molt bé mentre estàvem a taula, o mentre jo em dutxava (me’l posava davant de la dutxa amb l’hamaqueta i li deia cosetes perquè estigués tranquil).
 • Intèrfons: N’hi ha de més o menys sofisticats. Jo sóc partidària de tenir el miniu sempre ben aprop, o sigui que millor no haver-los de fer servir gaire els primers mesos, però a mesura que es fan grans, poden ser molt útils.
 • I què menjarà? Si creieu que li donareu “papilles” perquè el tema de donar-li trossets no us acaba de convèncer, existeixen robots de cuina especialitzats (babycook, per exemple) que cuinen al vapor i trituren i sembla que van molt bé.
 • On el canviareu? Hi ha mobles específics o podeu fer la opció “barata”: a sobre de qualsevol calaixera col·loqueu un matalasset plastificat que venen a moltes botigues de puericultura. Però atenció!!! Vigileu amb la seguretat! Sovint hi ha accidents amb nadons que es giren o es belluguen i cauen del canviador. Per tant, ha de ser una calaixera o una taula prou gran perquè hi càpiga el canviador, amb un espai al costat perquè si es gira no caigui directament, i amb tot el que necessiteu per canviar-lo a mà (bolquers, esponja, tovalloletes, crema,….) i així no deixar-lo mai sol a sobre del canviador.
 • Mantetes, tovalloles i pitets: va bé tenir-ne força i de totes les mides. Les tovalloles i mantetes tipus « arrullo » van molt bé i es fan servir contínuament.
 • Manta de jocs amb coses que pengen: els pot agradar a partir dels 3 mesos.
 • Trona (es fa servir a partir dels 6 mesos, més o menys, quan poden seure tots sols). Hi ha molts tipus de trona, però per a mi, les més còmodes i versàtils són les anomenades “trones evolutives”.
 • Cotxet: Crec que com menys trastos millor, i com més plegable i lleuger millor (i a poder ser, que ja tingui el cabasset adaptable al cotxe). Tot i que crec que s’hauria de fer servir el cotxet com menys millor, potser hi ha situacions en què pot ser útil, i a més, sabíeu que fins i tot en fan d’ecològics?

Espero que us hagi estat útil.

Sinó, sempre podeu demanar diners per poder pagar una persona que vingui a netejar la casa durant el postpart! Això sí que és un regalàs!

Un comentari a “Accessoris per fer el niu

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!