El part musical

Una entrada de publicada el

M’encanta cantar! De petita ja cantava en una coral, i vaig seguir cantant fins fa pocs anys. Ara canto en privat, i també m’agrada. Què té el cant que m’agrada tant? La connexió amb mi mateixa? La concentració? La vibració interna?

Des que torno a estar embarassada i busco maneres de preparar-me pel segon part, per superar traumes i pors, he descobert que es pot parir d’una manera més harmoniosa i musical. Podem parir cantant!!! No se m’havia acudit abans, però sembla que té molts efectes beneficiosos, tant durant l‘embaràs com durant el procés del part.

Cantar en el part ens pot ajudar a canalitzar millor el dolor, a controlar la respiració, a concentrar-nos sobre nosaltres mateixes, a aïllar-nos del món exterior, a relaxar la musculatura abdominal, el diafragma i el periné, a connectar-nos amb el nadó, i en definitiva, a viure el procés d’una manera molt més plaent i beneficiosa per la nostra ment, el nostre cos i el nostre nadó.

I què cantem?

Jo crec que podem buscar cançons que ens agradin molt, que tinguin un significat emocional i profund per a nosaltres, amb lletres senzilles i repetitives. Cançons suaus, amb tons més aviat greus i profunds. Potser cançons de bressol?

També està molt de moda el cant carnàtic. És un tipus de cant originari de la Índia i introduït a occident pel Dr. Fredrick Leboyer. Sembla que pel tipus de sons que fas amb aquesta tècnica, aconsegueixes incrementar els beneficis del cant en el procés de part.

Ara només falta que perdem la vergonya, els tabús, les inhibicions, i ens llancem a cantar en el part. Suposo que quan pareixes a casa, en un ambient íntim, és més fàcil, però com us comentava al meu primer article sobre el part, cada vegada hi ha més hospitals que ens ofereixen sales de dilatació i de part més acollidores i càlides perquè ens sentim com a casa i puguem tenir un part normal.

Us deixo amb un vídeo deliciós, molt il·lustratiu del que és el cant carnàtic. És el part cantat de l’estrella televisiva francesa Magali Dieux, i es titula “Naitre Enchantée” (néixer encantada).

Vinga noies, perdem les vergonyes i fem servir les cordes vocals!!

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!