La panera dels tresors

Una entrada de publicada el

Aquesta setmana us vull proposar una activitat molt xula pels vostres minius.

La panera dels tresors és com s’anomena aquesta activitat a les escoles bressol, i la realitzen amb els nadons de 6 a 12 mesos.

Però tan si el vostre fill va a la llar d’infants com si no, a casa podeu muntar-li una panera dels tresors i ja veureu que bé que s’ho passa! El meu fill té quasi 2 anys i encara hi juga!!

Es tracta de preparar una panera plena d’objectes (NO JOGUINES) de la vida quotidiana, o de la natura. Quan els minius ja poden seure (o fins i tot abans), els hi posem la panera al seu abast i els deixem que explorin. És molt divertit veure com descobreixen els objectes, els tasten, els observen, els escolten,…

Hi ha vegades que es poden passar una hora només jugant amb un dels objectes i d’altres que van provant-ne tants com poden. Cada nen té una manera de descobrir el món particular, i per tant, és una activitat diferent en cada situació, moment i persona. Aquí teniu un vídeo molt il·lustratiu.

El secret és anar canviant els objectes sovint (cada 15 dies), i que hi hagi gran varietat de materials, formes, colors, gustos, olors, sorolls….

I els adults no hi hauríem d’intervenir, o al mínim possible. Deixem que el miniu explori amb llibertat que sembla que té molts beneficis per al seu desenvolupament.

Doncs vinga, creativitat al poder i a divertir-se!

Altres llocs on parlen del tema:

Llibre: “El joc de la descoberta“, el número 22 de la col·lecció Temes d’Infància que edita Rosa Sensat.

Infància 0-3

Grau d’educació infantil

Blog “Pa manetes”

Escola Bressol Gespa

Llar d’Infants les Baldufes

Deixa un comentari

Enhorabona! Has arribat al final de l'entrada.
Ara és el teu torn de participar!